Ekojen rintsikoiden osto

Ensimmäisten rintaliivien osto voi tuntua jännittävältä. Se on ihan ymmärrettävää, ja joillekkin se voi tuntua merkittävältä asialta naiseksi kasvamisessa. Tosille rintsikat taas on ihan normaali juttu, eikä niiden ostamista jännitä enempää kuin vaikka sukkien ostoa.

Millaiset rintsikat sitten kannattaa ostaa?



Jos rintasi ovat juuri alkaneet kasvaa, kannattaa ensimmäiseksi harkita pehmeitä, lasten puolelta saatavia pikkutoppeja. Eli siis toppeja, jotka yltävät vain rintojen alle. Jotkut kutsuvat näitä "harjoitusrintsikoiksi" tai "harkkareiksi". Nämä pikkutopit antavat turvaa peittäessään nännit, ja antavat kantajalleen aikaa totutella uuteen ajatukseen: Minulla on rinnat. Lisäksi puuvillaiset pikkutopit estävät paitoja hankaamasta arkoja rinnanalkuja vasten.

Jos rintasi ovat jo vähän suuremmat, kannattaa harkita urheiluliivejä. Ne antavat enemmän tukea ja suojaa kuin lasten pikkutopit, ja niitä löydät aikuisten alusvaate- tai urheiluvaateosastolta. Jos olet vielä epävarma kasvavista rinnoistasi, urheiluliivit myös hiukan litistävät rintoja, joka voi tuntua turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Jos rintasi ovat jo hieman suuremmat, etkä vierasta ajatusta, voit kokeilla ihan "oikeita rintaliivejä", eli kuppikoossa olevia liivejä. Tällaisten rintaliivien koot merkitään muodossa rinnanympärys (esim. 70) ja kupin koko (esim. B). Lisää rintaliivien kokomerkinnöistä ja koon mittaamisesta Cubuksen rintaliivioppaasta. Kupillisten rintaliivien yksi hyvistä puolista on useimmissa liiveissä oleva kevyt toppaus, joka suojaa kasvavia rintoja iskuilta. HUOM! Et voi käyttää kuppirintsikoita urheillessa, koska ne eivät tue tarpeeksi. Tähän tarkoitukseen tarvitset erilliset urheiluliivit.






Kuinka hankkia ensimmäiset rintaliivit?


Tähän on monta tapaa. Monille kyseessä ei ole mitenkään ihmeellinen asia, jolloin nämä vinkit voivat tuntua turhilta. Toisille ekat rintsikat ovat jännittävä ja uusi asia teini-ikään kasvamisessa. Muistutan vielä, että rintaliiveissä ei ole mitään häpeällistä, outoa, noloa, tyhmää jne. Rintaliivit ovat alusvaate siinä missä alushousutkin!

Tapa 1. Mene äidin kanssa ostamaan
Jos olet vielä kovin nuori ja asia tuntuu vieraalta, suosittelen tätä vaihtoehtoa. Äitisi (tai sisko, mummi, kummi, täti jne) on mitä luultavimmin hyvin perillä rintaliiveihin koskevissa asioissa, ja osaa auttaa sinua valitsemaan sopivat rintsikat. 

Olen kuullut myös sellaisista äideistä, jotka eivät suostu tyttärensä pyyntöön hankkia (kuppi)rintaliivit. Jos tällainen äiti sattuu omalle kohdallesi, pyydä äitiäsi perustelemaan kieltävän vastauksen. Yleisin syy kieltoon voi olla se, että rintasi eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet. Tässä tapauksessa suosittelen, että pyydät äidiltäsi päästä kauppaan kokeilemaan pienintä kokoa. Jos pieninkin koko on liian suuri, menkää ostamaan esimerkiksi urheiluliivit.

Tapa 2. Pyydä rahaa ja osta itse
Rintaliivit voivat olla hyvinkin hintavat, varsinkin merkkiliikeissä. Jos rintasi ovat jo sen verran kehittyneet, että koet rintaliivit välttämättömänä asiana, on huoltajasi velvollisuus sinulle sellaiset kustantaa. Jos siis tunnet hallitsevasi homman itse, mene pyytämään vanhemmiltasi rahaa ja suuntaa rintsikkaosastolle. Kokeile mahdollisimman montaa eri kokoa, jotta varmasti löydät omasi. Varo ostamasta liian suurta ympärystä. Ympärysmitta on oikea, kun liivin ja ihon väliin mahtuu kaksi sormea liivien ollessa uloimmalla kiinnityshakasellaan. Pyydä myyjältä apua, he ovat oikeasti tosi miellyttäviä, ja nauttivat asiakkaiden auttamisesta.

Tapa 3. Mene kaverin kanssa ostoksille
Onko kaverisi samassa kehitysvaiheessa kanssasi? Jos olette hankkimassa ekoja rintsikoita samaan aikaan, miksette menisi rintsikkaostoksille yhdessä? Kaverin kanssa kaikki tuntuu helpommalta, ja voitte rohkaistua jopa pyytämään myyjää mittaamaan teille oikeat koot. Tätä voin oikeasti suositella, ennen kuin kävin mittauttamassa itseni, en millään meinannut löytää hyvin istuvia liivejä. No, kas kummaa, olin ollut koon kanssa ihan kuusessa ja sovitellut aivan vääriä kokoja. Oikean koon löytyessä ryhti tuntuu paljon paremmalta ja vaatteetkin istuvat hyvin.

Minkä ikäisenä rintaliivit tulisi hankkia?


Tähän ei ole mitään oikeaa vastausta. Hanki rintaliivit heti kun koet ne tarpeellisiksi. Jotkut käyttävät lasten lyhyitä alustoppeja jo ihan pienestä saakka, jotkut eivät käytä minkäänlaisia liivejä aikuisenakaan. Siispä yhtä oikeaa ikää rintaliivien hankkimiselle ei ole. Älä kuitenkaan osta liian suuria liivejä liian aikaisin, se näyttää vain hölmöltä ja saa paidat istumaan huonosti.

Varhaisesta rintaliivienkäytöstä on myös paljon ristiriitaisia tutkimustuloksia. Toiset tutkimukset väittävät aikaisen rintaliivien käytön johtavan nopeammin riippurintoihin, toiset tutkimukset kertovat päinvastaista. Itse sanoisin kuitenkin, että hanki rintaliivit heti kun koet rintojesi tarvitsevan lisätukea tai -suojaa.


Tässä oli nyt muutama vinkki ekojen rintsikoiden ostoon, toivottavasti oli hyödyllisiä. Rintaliivien ostamista ei tarvitse jännittää, et ole siinä hommassa ensimmäinen etkä taatusti viimeinenkään nuori.



~Tukijoukkosi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Menkkavinkit

Apua, menkat?