Tervetuloa teini-ikään!

Tervetuloa ja onnittelut! Onnittelut siksi, että tälle sivulle eksyttyäsi olet mitä ilmeisimmin alkanut saavuttaa tuota jännittävää aikaa, teini-ikää. Tsemppiä siihen!

Mitä teini-ikä sitten oikeastaan on?

Teini-iäksi lasketaan virallisesti 13-19-vuotiaat nuoret. Esiteini-iäksi luokitellaan yleensä 9-12-vuotiaat, nuoruuteen ja teini-ikään tutustuvat lapset. Teini-iässä aletaan irtautua vanhemmista ja valmistautua itsenäiseen elämään. Mutta älä huoli, sinun EI tarvitse heti 13-vuotiaana osata maksaa laskuja ja kokata tai muutenkaan pärjätä elämässä itse. Sitä varten on vielä vanhemmat auttamassa. Teini-iän kynnyksellä sinun kuuluukin hakea vielä turvaa vanhemmiltasi.

Teini-ikä on oikeasti ihan mukavaa aikaa, mutta muutoksia tulee tapahtumaan elämässäsi, joten pidä ovet auki kaikelle ja tee juuri sitä mikä tuntuu juuri Sinusta itsestäsi hyvältä. Hyvä nyrkkisääntö pätee kuitenkin kaikkeen, myös teini-ikään: Ajattele ennen kuin teet. Oikeasti. Muuten voi kaduttaa jälkeenpäin. Muista myös, että virheiltä et voi välttyä. Kaikki tekevät virheitä elämässään, ja teini-iässä ne voivat tuntua usein maailmanlopulta. Näin ei kuitenkaan ole, joten voit antaa itsellesi anteeksi ja oppia seuraavaa kertaa varten. Muista myös, että aina, AINA saa ja pitääkin hakea tukea ja turvaa luotettavilta aikuisilta, jos on vähänkin jotain mikä epäilyttää tai mietityttää. Luotettava aikuinen voi olla esimerkiksi huoltaja, terveydenhoitaja, koulukuraattori/-psykologi, opettaja, isovanhemmat, tai vaikka parhaan kaverin äiti, jos siltä tuntuu.

Luotettavaa tietoa teini-iästä ja nuoruudesta löytyy myös MLL:n Nuortennetistä.





~Tukijoukkosi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekojen rintsikoiden osto

Menkkavinkit

Apua, menkat?