Murrosikä

Murrosikä. Varmaankin tuttu sana kaikille, eikö? Jos ei, niin täältä pesee.

Mikä murrosiän tarkoitus on?



Murrosikä on lapsuuden ja aikuisiän välivaihe, jossa keho ja mieli valmistautuvat aikuisuuteen. Murrosikä on usein ohi teini-iän loppupuolella. Murrosiässä keho valmistautuu tuottamaan jälkeläisiä, eli keho saavuttaa sukukypsyyden. Sukukypsyyden saavuttaminen ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi heti mennä tekemään vauvoja. Kannattaa odottaa vielä muutama vuosi. Mielessä tapahtuu myös myllerryksiä. Murrosiässä usein aletaan etsimään omaa itseään, esimerkiksi omaa tyyliään ja seksuaalista suuntautumista. Kaiken lisäksi pitäisi vielä tottua uuteen muuttuvaan kehoon.

Tärkeintä on muistaa, että kaikki kehittyy omaa tahtiaan



Murrosikiä on yhtä monta kuin murrosikäistäkin. Joku voi olla jo 11-vuotiaana naisen vartalossa, mutta mieli silti kuin lapsen. Toinen voi olla vielä lapsekkaan näköinen 15-vuotiaana, mutta mielen pahimmat myllerrykset saattavat olla jo takana päin. Joku näyttää vahvalta lihaksikkaalta nuoreltamieheltä 14-vuotiaana, mutta ääni silti kuulostaa samalta kuin seitsenvuotiaana. Möreä-ääninen kuusitoistakesäinen hurmaava miehenalku voi vieläkin olla 10-vuotiaan kehossansa. Jokainen on yksilö.

Kannattaa ottaa murrosikään kevytmielinen asenne ja ajatella, että kymmenen vuoden kuluttua kaikki on jälleen samassa kehitysvaiheessa, eikä kukaan muista enää rinnakkaisluokan Pekkaa, jonka äänenmurros ei alkanut vielä lukiossakaan. Tai no, jos muistaa, niin voittehan viettää yhdessä nostalgiahetken ja muistella vanhoja hyviä aikoja: teini-ikää. Voin luvata, että jälkeen päin huomaat, että niillä hitaasti kasvavilla rinnoilla ei loppujen lopuksi ollutkaan maailmaa mullistavaa merkitystä.

Jälleen kehotan kääntymään luotettavan aikuisen puoleen mieltä askarruttavissa asioissa.



~Tukijoukkosi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekojen rintsikoiden osto

Menkkavinkit

Apua, menkat?